Gezondheid
Alkalisch water en de genezende werking ervan

Alkalisch water en de genezende werking ervan

Alkalisch water. Een bekende term voor sommige mensen. Omdat we allemaal proberen een gezonde levensstijl te hebben, met de juiste voeding. En dit is waar alkalisch water in het spel komt. Omdat het een bijzonder goed tot genezend effect op het lichaam zou hebben en steeds populairder wordt. Maar wat is nu precies alkalisch water en welke eigenschappen heeft het?

Wat is alkalisch water?

Alkalisch water is voornamelijk water met een pH-waarde die hoger is dan de gemiddelde normale pH-waarde.
Het wordt geproduceerd met behulp van zogenaamde waterionisatoren. Dit werkt door middel van elektrolyse. Dit betekent dat het elektronenaantal neutrale deeltjes wordt omgezet in negatief of positief geladen ionen. Het resulterende water zou een gezondheidsbevorderend effect hebben.

Positieve eigenschappen van basiswater

Door onze huidige levensstijl en eetgewoonten met te veel ongezonde fastfood, te veel vette voeding en onregelmatige maaltijden beschadigen we onze gezondheid, wat vaak leidt tot een verzuring van ons lichaam. De normale zuurgraad in ons lichaam zou ongeveer 20 procent zijn. Als de waarde daarboven is, wordt het lichaam oververzuurd. Om alle giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen en zo verzuring te voorkomen, is het belangrijk om voldoende basisvoedingsmiddelen te consumeren, zoals rauwe groenten en fruit.

Als alternatief wordt gezegd dat het drinken van alkalisch water kan helpen. Deze veronderstelling is gebaseerd op het feit dat iets alkalisch iets zuurs neutraliseert. Waarom zou dit niet werken met ons lichaam?
Het antwoord op deze vraag is zeer controversieel. Sommige mensen zweren bij het neutraliserende effect van alkalisch water, terwijl anderen geloven dat deze veronderstelling gewoon verkeerd is.
Bovendien zou alkalisch water nog vele andere positieve eigenschappen hebben. Zo zou het helpen tegen hoge bloeddruk, diabetes en zelfs tegen algemene verkoudheid, om er maar een paar te noemen. Hier is het weer hetzelfde. De voorstanders ervan zijn overtuigd van de genezende eigenschappen ervan, terwijl critici deze eigenschappen van water als absolute onzin beschouwen.

Waar kun je alkalisch water kopen?

Veel mensen zullen zich nu afvragen waar ze alkalisch water vandaan kunnen halen. Want het is zeker niet verkrijgbaar in een gewone supermarkt. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden. De eenvoudigste manier is waarschijnlijk om het water online te bestellen. Omdat het niet te vaak en slechts in kleine hoeveelheden gedronken moet worden, heb je geen tien flessen per week nodig.

Een andere mogelijkheid is om zelf water te maken. Een manier om dit te doen is met een elektrische water ionisator. Dit kan ook online worden gekocht. Het moet echter gezegd worden dat een dergelijk apparaat vrij duur is. Daarom moet u heel goed nadenken voordat u het koopt, als u een ander alternatief wilt kiezen.
Want een eigen productie is ook mogelijk zonder een dergelijk apparaat. Zo kan men ook gemakkelijk en veel goedkoper eigen basiswater produceren uit standaard natriumbicarbonaat en water en uit sterk verdunde pH-druppels.

Conclusie

Of alkalisch water echt een helende werking heeft op het lichaam kan daarom niet voor honderd procent worden gezegd. De gezondheidsbevorderende eigenschappen zijn niet bewezen. Men hoort steeds weer positieve berichten van consumenten, maar ook steeds meer critici becommentariëren het onderwerp. Het kan echter geen kwaad om het uit te proberen en je eigen mening te vormen over het onderwerp. Er moet echter wel voor worden gezorgd dat er een bewuste consumptie wordt ontwikkeld. Een klein glas per dag is voldoende om van het effect overtuigd te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *