Onderzoek naar instorten tribune in stadion NEC Nijmegen na wedstrijd

Er is een onderzoek gestart naar het instorten van een deel van de tribune in het Goffertstadion van NEC Nijmegen na afloop van de derby van zondag tegen Vitesse Arnhem. De betonnen vloer begaf het op het moment dat de Vitesse-fans met de spelers de 1-0 overwinning vierden. Niemand raakte gewond dankzij een containerbak onder de tribune die de val brak. De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls zei dat niets erop wees dat de rest van het stadion onveilig was, maar maandag wordt de hele tribune onderzocht.

Bruls en NEC-directeur Wilco van Schaik tekenden in februari voor het veiligheidscertificaat van het stadion, na een controle door de lokale dienst Milieubescherming op 13 januari. ‘Het stadion is 21 jaar oud en voor zover ik weet zijn er nooit klachten of andere constateringen geweest’, zei Bruls tegen het NOS Radio 1 Journaal.

‘Het specifieke deel van de tribune zal eerst worden onderzocht. Buiten dat is er geen enkele aanwijzing dat het stadion onveilig is. De KNVB heeft opgeroepen om alle stadioninspecties te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bureau. Twee jaar geleden stortte een deel van het dak van het stadion van AZ Alkmaar in tijdens een storm in augustus. Op dat moment was er niemand in het stadion aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *