Technologie
Huidige Streaming-technologie 2020.

Huidige Streaming-technologie 2020.

Multimedia-streaming verwijst naar de gelijktijdige overdracht en weergave van video en audio via een computernetwerk. De streaming box is compact, kan worden verborgen achter de TV en blijft een echt alles-in-één apparaat. Het is een slimme tv-box die de diversiteit van het internet op televisie uitzendt. Met Netflix kunt u Amazon Prime diensten streamen voor maximale kathedralen, muziek, films, tv-shows, foto’s en zelfs spelletjes.

Naast softwareclients voor het streamen van multimediacontent zijn er ook streaming-apparaten die geen PC nodig hebben. Onder de oudere producten die eind jaren negentig gebruik maakten van streaming technologie waren onder andere Web TV boxen, Navio streaming clients en Audible handhelds.

Oudere TV-modellen kunnen eenvoudig worden geüpgraded naar Smart TV met internetmogelijkheden met behulp van een streamingbox. Ze werken vaak beter dan de processoren die in de TV zijn ingebouwd en bieden duidelijke menunavigatie, meer toepassingen en praktische opties zoals spraakbesturing.

Amazon Fire TV Stick 4k: Wat kun je gebruiken voor UHD-films?

Amazon Fire TV is nu al de klassieke omroepoplossing en biedt een bijzonder goede prijs-prestatieverhouding. Er zijn 7.000 Alexa-kanalen, apps en extensies beschikbaar. Via de TV-knop heeft u ook toegang tot meer dan 200.000 afleveringen van Netflix- en ARD-series, films, ProSieben, Maxdome en meer.

Niets te zien op TV?

Aanbieders als Amazon, Apple en Netflix bieden een breed scala aan films en online TV-programma’s aan. U kunt zelfs de beste HD-kwaliteit krijgen met een 6 megabit internetverbinding, die u nodig heeft voor een geweldige beeldkwaliteit.

Videostreams kunnen niet alleen op uw computer en smartphone worden bekeken, maar ook op uw tv. U kunt de film eenvoudig via HDMI naar een flatscreen-tv streamen en films en tv-programma’s van streaming-providers kunnen snel worden aangesloten als ze een compacte Wi-Fi-verbinding hebben.

Welke huidige streaming box moet ik kiezen?

Met Amazon Fire TV en de eerste interne video streaming service, kunt u films en TV shows huren en kopen. Als alternatief voor de Amazon Netflix videobibliotheek kunt u gebruik maken van Amazon Box, mediabibliotheken en YouTube, maar ook van live TV-diensten zoals Waipu. 4K-weergave is vooral nuttig voor vroege Ultra HD-tv’s die nog geen eigen apps hebben voor Amazon en Netflix.

Apple TV integreert naadloos met het computersysteem van Apple.

De nieuwe Apple TV 4 is geen uitzondering. Met de streaming-box kun je eenvoudig alle iCloud-content invoegen en aansluiten op een laptop of iPhone. iTunes geeft u toegang tot een grote verscheidenheid aan muziek en films in Full HD-foto’s. Siri Voice Assistant maakt het gemakkelijk om apps en films te vinden. Voor MacBook, iPhone en andere bedrijven is de kleine doos een geweldige manier om films, muziek en foto’s te streamen naar je tv via AirPlay via je thuisnetwerk of in iCloud zonder complicaties.

Voor de prijs die u wilt, biedt Apple ook veel meer dan de concurrentie. Naadloos geïntegreerd in het Apple ecosysteem, zijn al je films, video’s en muziek klaar voor gebruik en bieden ze een perfecte verbinding met alle diensten van het technologiebedrijf. In combinatie met de snelle A10X-fusiechip, een goede spraakbesturing via Siri en een heldere weergave, ziet Apple TV er geweldig uit op elke tv. Het uiterst overzichtelijke menu en de grote keuze aan programma’s van tvOS zijn de kers op de taart van de betrouwbare en overtuigende streamingbox van Apple, die niet alleen voor bezitters van iPhones, MacBooks en iPads is bedoeld.

Wat zijn de voordelen van de streaming box?

Een streaming box is een ontvanger die is aangesloten op het internet en op een tv-toestel, waarmee u films en series kunt streamen van een geabonneerde VoD-serviceprovider (bijv. Netflix, Amazon Video, Disney +, iTunes Video of DAZN). Een LAN-verbinding is ook zeer nuttig als de WLAN-ontvangst slecht is, maar kan desgewenst met een adapter worden uitgerust.

Welke streaming box is het beste? – Dit zijn onze aanbevelingen

We zochten naar verschillende reviews, productpagina’s en aanbiedingen voor u en selecteerden de beste streamingboxen. De volgende streaming-apparaten werden aanbevolen:

Apple TV van de California Tech Company:

Met California TV heeft het Californische bedrijf ook een streaming box gelanceerd die nu deel uitmaakt van de vijfde generatie. De Apple TV 4K is technisch gezien state-of-the-art.

De keuze van de video-on-demand providers is groot. Tot overmaat van ramp is er sterke concurrentie voor opslagruimte op uw streaming box of TV. Een paar jaar geleden waren Netflix en Amazon Prime Video de enige echt belangrijke spelers, maar Apple TV + en Disney + zijn nu veel krachtiger.

De 4K TV’s van vandaag de dag zijn nu uitgerust met een groot aantal functies die voormalige focusschermen veranderen in complete multimedia-apparaten. Dit omvat VoD-aanbieders zoals Netflix, DAZN, YouTube, Amazon Video en meer.

De nieuwe Google Chromecast 2 is een groot succes:

De content wordt gebruikt in compatibele apps voor streaming diensten zoals Netflix of Juke op uw smartphone of tablet. Haal video direct van het internet als uw smartphone klaar is voor allerlei activiteiten, niet alleen voor streaming. De PC kan streams of zelfs lokale bestanden van de Chrome-browser naar Chromecast sturen. De huidige Chromecast is iets sneller dan de oude en biedt haarscherpe HD-kwaliteit.

De selectie van compatibele toepassingen is nu duidelijk en gesorteerd. Applicaties kunnen foto’s en video’s afspelen op uw thuisnetwerk. Download video’s sneller en gebruik gerelateerde diensten zoals YouTube en Netflix of zelfs 4K video.

Nvidia Shield TV – de specialist:

De Nvidia Shield TV is verkrijgbaar in verschillende versies. De eerste generatie decoder is alleen beschikbaar in de Pro-versie. De standaard TV heeft een TV-sleutel en meerdere USB-A-poorten, maar slechts één USB-C-poort. Beide hebben dezelfde driehoekige afstandsbediening, dezelfde processor en verschillen alleen in hun geheugenconfiguratie. Met 3 GB RAM is de Shield TV Pro een gigabyte meer en 16 GB in plaats van 8 GB intern geheugen.

Maar als je bereid bent om de prijs van ongeveer €170 te betalen, krijg je een van de beste streaming boxes met Android. De Nvidia Shield TV is zeer eenvoudig te gebruiken, biedt de beste selectie van applicaties en blijkt een krachtige Android-console te zijn die soepele PC-games kan streamen wanneer dat nodig is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *