Technologie
Betere foto’s met uw smartphone

Betere foto’s met uw smartphone

Tegenwoordig wordt bijna alles met de mobiele telefoon gedaan, naast het voeren van telefoongesprekken en het versturen van sms’jes, zijn veel gebruikers ook bijna dagelijks op het internet. Als mensen op vakantie zijn, zie je ze nauwelijks foto’s maken met een digitale camera. De vakantiefoto’s worden gemaakt met de smartphone. Met de Smartphone kunt u overal op de weg een foto maken. Je hoeft het niet als een camera te dragen, je stopt het gewoon in je zak en in een mum van tijd is het klaar om een foto te maken als er een mooi motief opduikt. Volg deze tips om de beste snapshots te maken met uw smartphone.

Schone lens voor helder zicht

Als gebruikers de lens op de camera gewoon kunnen vergrendelen, is dit in de meeste gevallen niet mogelijk op smartphones. Dit betekent dat de camera permanent wordt blootgesteld aan vuil, stof en zelfs zweet op het mobiele apparaat. Fotomakers moeten de lens voor gebruik schoonmaken met een reinigingsdoekje. Zo kan de gebruiker haarscherpe foto’s maken.

Voor- of achtercamera – wat is de beste manier?

Als je graag aan selfies doet, gebruik dan de frontcamera. Omdat de frontcamera echter aanzienlijk minder megapixels heeft en in andere opzichten inferieur is aan de achterste camera en vaak de profielmodus mist, kunnen hobbyfotografen met een klein trucje geweldige foto’s maken. En zo gaat het: Draai de smartphone om en maak een paar foto’s, want één ervan ziet er zeker goed uit en de kwaliteit is als van een “professional”.

Kies de juiste achtergrond

Als je een foto maakt met je smartphone, moet je letten op de perfecte achtergrond, net als wanneer je een foto maakt met je camera. Binnenshuis of op een bewolkte dag zorgt de flitser voor voldoende helderheid. Bij het maken van een foto met een smartphone is het ook belangrijk om de beste locatie voor een foto te vinden. Het is ook de moeite waard om te wachten tot storende voorbijgangers uit beeld zijn, als je ze niet voor altijd wilt meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *